Türkiye Diyanet Vakfı Online Bağış

Filistin

Yıllardır olduğu gibi bu Ramazan ayında da Hz. Peygamber’in ayak bastığı, imam olup tüm peygamberlere namaz kıldırdığı Mescid-i Aksa İsrail askerlerinin baskınlarına maruz kalıyor.

Miraca yol veren, kürsüsüyle etrafına nur saçan, Mescid-i Aksa’yı yalnız bırakmayan, İsrail askerlerinin baskınlarına karşı koymak için mücadele veren kardeşlerimiz, insanlık dışı muamelelere maruz kalarak zulme uğruyor.

Müslümanların göz bebeği, Hz. Peygamberin emaneti Kudüs için, Mescid-i Aksayı korumak için canları pahasına mücadele eden kardeşlerimize ve bu uğurda kutlu makama, şehitlik mertebesine erişen şühedaların yetimlerine, bizlere bıraktıkları emanetlere sahip çıkmak için gayret ediyoruz.

İsrail’in bitmeyen zulmüne karşı dimdik ayakta durmaya çalışan Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, onlara yalnız olmadıklarını hissettiriyoruz.

“Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz, onu düşmana teslim etmez. Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir Müslümandan bir sıkıntıyı giderirse, Allah Teâlâ o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Kim bir Müslümanın ayıp ve kusurunu örterse, Allah Teâlâ da o kimsenin ayıp ve kusurunu örter.” (Buhârî, Mezâlim 3; Müslim, Birr 58)

1948’den bu yana sefalet ve sıkıntılar içinde yaşamak zorunda bırakılan, barış, istikrar ve güven isteyen milyonlarca Filistinlinin durumu hala parlak görünmemektedir. Türkiye Diyanet Vakfı olarak, her dönemde işgal altında var oluş mücadelesi veren mazlum Filistin halkının yanında olduk ve 2008’den bugüne kadar Filistin’e 34,8 milyon TL değerinde insani yardım gerçekleştirdik.

2014 yılında İsrail saldırılarının ardından kampanya düzenleyerek, Filistin’e gıda ve barınma yardımında bulunduk. Yaşanan elektrik kesintilerinde hastanelerde kullanılmak üzere jeneratörler gönderdik.

EZAN SESLERİ FİLİSTİN’DE DİNMEMELİ
İsrail saldırıları nedeniyle Gazze’de yıkılan camilerin yeniden yapımı için proje başlattık ve ambargo altındaki Gazze’de yaşayan Müslümanların büyük bir özlemle beklediği camileri yeniden ayağa kaldırdık. Aralık 2015’te temeli atılan 9 caminin inşasını bitirerek, ezan sesini yeniden yankılanmasına vesile olduk.

Tüm insanlığı Filistinli kardeşlerimizin durumuna duyarlı olmaya ve ellerinden geldiği kadar mazlum Filistin halkının ihtiyaçlarına destek olmaya çağırıyoruz.

Sizde kardeşlerimizin bu zor günlerinde yanında olmak için bagis.tdv.org adresimizden online olarak ya da FİLİSTİN yazıp 1379’a SMS göndererek 10 TL bağışta bulunabilirsiniz.


Türkiye Diyanet Vakfı Online Bağış Sistemi

(Feed generated with FetchRSS)

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar