💢 Pilav olmazsa olmaz diyenler sizlere farklı sunum tekniği ile harika "Duvaklı Pilav" tarifi bırakıyoruz. Afiyetle...🤗👌🏻 ✍🏻MAL...

💢 Pilav olmazsa olmaz diyenler sizlere farklı sunum tekniği ile harika "Duvaklı Pilav" tarifi bırakıyoruz. Afiyetle...🤗👌🏻

✍🏻MALZEMELER
📌1 yemek kaşığı sıvıyağ
📌1 soğan (yemeklik doğranmış)
📌250 gr dana kıyma
📌Yarım çay bardağı soyulmuş badem
📌2 su bardağı baldo pirinç
📌1 çay kaşığı tuz
📌1 çay kaşığı karabiber
📌1 çay kaşığı yenibahar
📌1 tutam doğranmış maydanoz
📌3 su bardağı sıcak su

👩🏻‍🍳YAPILIŞI:
Bir tavada sıvıyağ ile soğanı kavurun. Üzerine kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Bademleri, tuzu, baharatları ekleyip biraz daha kavurun. Ocaktan almadan önce maydanozu ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp servis kabının tabanına düzgünce yayın.
Pilav tenceresinde tereyağını eritin. Pirinci ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun. Suyunu ve tuzunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp demlenmeye bırakın. Kıymalı harcın üstüne yayın ve çevirerek servis edin.



(Feed generated with FetchRSS)

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar