Photos from KOMEK Konya Meslek Edindirme Kursları's post

🔴KOMEK’TEN HANIMLARA ÖZEL MUKABELE PROGRAMI

🔹Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında Ramazan ayı boyunca hanımlara özel mukabele programı gerçekleştiriyor. Canlı toplantı programı üzerinden ve her gün 11.00 – 14.30 saatlerinde yapılan mukabele programına katılmak isteyen bayanlar KOMEK ile iletişime geçerek programa katılabiliyor.

KOMEK’ten hanımlara özel başlatılan mukabele programı ramazan boyunca her gün 11.00 – 14.30 saatlerinde gerçekleştiriliyor. Katılım için sosyal medyalar üzerinden iletişime geçiliyor ve katılımcılara özelden bilgilendirme yapılıyor. İlgün yoğun ilgi gören mukabele programına 100 kişi katılım sağladı.

Mübarek Ramazan ayı vesilesiyle camiler, evler bir kez daha Kur’an halkalarıyla şenleniyor, yüce kitabımızla haşır neşir olan gönüller mukabele geleneğiyle bir araya gelip Hatmi Şerif yapıyor.
Mukabele karşılıklı okuma anlamına geliyor… peki bu anlamlı gelenek nereden geliyor?
"Mukabele geleneği doğrudan sevgili peygamberimiz ve Cebrail (a.s) her ramazanda gelir peygamberimize gelir ve Kuran-ı Kerimi okur o yıl içinde gelen ayetlerin tekrarını yaparlar, peygamberimiz de cebraile okur böylece Kuran-ı Kerim'in sağlamasını yaparlar. Kuranın doğru olarak günümüze gelmesinin delili budur."
"Daha sonra Sahabei Kiram bu geleneği sürdürmüş, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde de mukabele yapmak, hem halkın hem de saray hanedanının ramazan geleneği olarak devam etmiş. Günümüzde ise rahmet ayı ramazanda müminler bu gelenekle bir araya geliyor, Kur’anı Kerimi hatmediyor."

🌐 https://ift.tt/3siHUuf













(Feed generated with FetchRSS)

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar