Musakka severlere enfes "PIRASA MUSAKKA" tarifi... Afiyetle...👌🙂 ✍MALZEMELER • 6-8 adet pırasanın sap kısmı • Yarım çay bardağı...

Musakka severlere enfes "PIRASA MUSAKKA" tarifi... Afiyetle...👌🙂

✍MALZEMELER
• 6-8 adet pırasanın sap kısmı
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• 1 baş soğan
• 2 kaşık tereyağı
• 250 gram dana kıyma
• Tuz, karabiber
• Yarım su bardağı su veya et suyu
• 1 kaşık dolmalık fıstık
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• 1 kaşık kuş üzümü
• 1 tutam maydanoz
• 2 rendelenmiş domates

👩‍🍳YAPILIŞI:
Pırasalar ayıklanıp yıkanır ve parmak büyüklüğünde doğranır. Zeytinyağında biraz kızartılır. Orta boy tavaya tek tek dizilir. Ayrı bir tavada doğranmış soğan, tereyağında kavrulur. Üstüne kıyma eklenip biraz daha kavrulur. Dolmalık fıstık, tuz, pul biber, kuş üzümü ve maydanoz eklenir, ocaktan alınır. Pırasaların üzerine tuz, karabiber ve rendelenmiş domates dökülür. Su veya et suyu ilave edilir. Kavrulan kıymalı harç ortasına dökülüp ocakta 15 dakika pişirilir.



(Feed generated with FetchRSS)

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar