🍽Günün tarifinde bugün "ZADE KEBABI" ✍MALZEMELER • 3 adet patlıcan • 300 gr kuzu eti • 1 adet soğan • 2 diş sarımsak • 2 adet ...

🍽Günün tarifinde bugün "ZADE KEBABI"

✍MALZEMELER
• 3 adet patlıcan
• 300 gr kuzu eti
• 1 adet soğan
• 2 diş sarımsak
• 2 adet büyük boy patates
• 2 adet büyük boy havuç
• 3 adet domates
• 3 adet yeşilbiber
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• Sıvıyağ
• Tuz
• 1 tatlı kaşığı karabiber

✍ÜZERİ İÇİN: Kaşar ya da çeçil peyniri,

👩‍🍳YAPILIŞI:
Tencereye sıvıyağı döküyoruz. Küp doğranmış kuzu etlerini tenceremize alıyoruz. Üzerine doğramış olduğumuz soğan, sarımsak ve tane karabiberimizi ilave edip birlikte kavurmaya devam ediyoruz. Ardından kavrulan etlerimizin içerisine salçamızı ilave ettikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ederek pişmeye bırakıyoruz.
Bu arada diğer hazırlıklarımıza geçiyoruz. Patlıcanlarımızı alacalı olarak soyduktan sonra uzunlamasına kurşun kalem kalınlığında dilimlere bölüyoruz. Az yağda teflon tavada her iki tarafını da kızartıyoruz. Patatesleri ve havuçları soyup küp küp kestikten sonra bol yağda kızartıp havlu kâğıt içerisine alıyoruz. Hafifçe tuzluyoruz. Etlerin pişmesine yakın içerisine yeşilbiberini, domatesini ve tuzunu ilave edip suyunu çekip etler pişene kadar kaynatıyoruz.
Kızarttığımız patlıcanları çukur orta boy bir cam kâseye uçlarını dışarıya sarkıtarak diziyoruz. Pişirdiğimiz etleri içerisine döküp yayıyoruz. Üzerine kızarmış patates ve havuçları ilave ediyoruz. Patlıcanların uçlarını ortaya doğru kapatıyoruz. Kullanacağımız fırın kabı veya kiremitin üzerine kapatıp ters çeviriyoruz. Yemeğimizin ortasına kaşar peyniri, çeçil peynir veya eriyen yöresel bir peynirden koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun…😃



(Feed generated with FetchRSS)

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar