Photos from KOMEK Konya Meslek Edindirme Kursları's post

🔴 Birleşmiş Milletler’den KOMEK Peluş Oyuncak Atölyesine Ziyaret

👉 KOMEK Karakulak Peluş Oyuncak Atölyesi; Birleşmiş Milletler işbirliğinde mülteci-göçmen ve yerel halkla birlikte uyum sürecini destekleyici çalışmalar yürütülen atölyede, 21 Ocak 2021 tarihinde üç grup ve 54 kişilik hedef kitleyle eğitimlere başlandı. Eğitim alan kursiyerleri, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği Bölüm Başkanı Akif Atlı ziyaret etti.

Atölye ziyaretini gerçekleştiren Atlı, kursiyerlerin çalışmaları inceleyerek, sunulan imkânların kıymetli olduğunu belirtti ve tüm kursiyerleri tebrik etti. Daha sonra, Eğitim Şube Müdürümüz Sn. Abdullah Kaleli uygulanan projelerle ilgili bilgilendirme yaparak, Atölyede yürütülen çalışmaların istihdama katkı sağladığını dile getirdi.
Doğal, yerli, tamir edilebilir oyuncak üretimi yapılan atölyede; Konya giyim kuşamını yansıtan bebekler, yerli ve geleneksel figürler, hayvan figürleri, kukla tipi oyuncaklar üretiliyor. Oyuncaklar; pelüş, polar, pazen ve pamuklu kumaşlardan üretilirken, elyaf veya dokunsal özellikte bakteri üretmeyen dolgu malzemesi kullanılıyor.

Zorunlu kitlesel göçlerin sonucunda şehrimizde yaşayan göçmen, mülteci ve ev sahibi halkımızın sosyal uyum sürecine katkı sağlamak düşüncesiyle çalışmalar yürütülmeye devam edilecektir. İstihdam edilebilirliği artırmak, toplumsal iş birliğini güçlendirmek, sosyal izolasyon sürecinde ekonomik ve psikolojik etkileri en aza indirgemek amacıyla Peluş Oyuncak Atölyesi kurulmuştur. Zor günlerde birlikte hareket etmenin ortak kültür ve dayanışmaya kuvvetli bir destek ve terapi olduğuna inanarak pandemiyle mücadelede ortak amaçlar hedeflenmektedir.

🌐 https://ift.tt/3bqx9RD

















(Feed generated with FetchRSS)

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar