BASIN DUYURUSU Yakın zamanda resmi açılışı gerçekleştirilen Konya Şehir Hastanesi, vatandaşlarımız tarafından tam not almış olm...

BASIN DUYURUSU

Yakın zamanda resmi açılışı gerçekleştirilen Konya Şehir Hastanesi, vatandaşlarımız tarafından tam not almış olmasına rağmen bazı kesimleri de son derece rahatsız ederek asılsız iddialar ile gündem oluşturulmaya çalışılmaktadır. Kamuoyunu yanıltma ve sağlık sistemimize olan güveni düşürme adına gündeme getirilen asılsız iddialarla ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

İlimizdeki sağlık tesislerinde, Konyalı vatandaşlarımıza ve bölgemize yüksek kalitede sağlık hizmeti sunma adına her geçen gün fiziki ve teknolojik altyapının daha da güçlendirildiği tüm vatandaşlarımız tarafından müşahede edilmektedir. Gelişen sağlık alt yapımız ile vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu sağlık hizmeti, Sağlık Bakanlığımızın önderliğinde başarı ile yürütülmektedir. Hem pandemi ilişkili hem de pandemi ilişkisiz hastalığı olan hastalarımızın acil, poliklinik, servis yatağı, yoğun bakım vb. alanlardaki ihtiyaç duyacakları tüm hizmetler, hastanelerimize tayin edilmiş rollere-görevlere göre belirlenmiş olup, gereken hizmetler bu çercevede titizlikle sürdürülmektedir. Tüm sağlık hizmetlerinin sunumu, tamamen kanuni sorumluluk çerçevesinde ve mevzuatlara uygun olarak yapılmaktadır.

Devletimizin sunduğu kaliteli sağlık hizmetinden rahatsız olanların sosyal medyada ilaç, tıbbi sarf vb. konulardaki yanıltıcı beyanlarının gerçekten uzak olduğu ortadadır. Ortaya atılan iddialar, sağlık hizmetlerinin gereklerine ilişkin yeterli bilgiye sahip olmamaktan kaynaklanmıyorsa iyi niyetle açıklanamaz. Konuya ilişkin asılsız beyanlar yapılmadan önce yetkililerden bilgi istenilmesinin daha sağlıklı olacağı kanaatindeyiz. Tüm dünyaya örnek gösterilen sağlık sistemimizi yıpratma adına yapılan bu tür açıklamalara, asılsız iddia ve söylemlere vatandaşlarımızın itibar etmeyeceğinden eminiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



(Feed generated with FetchRSS)

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar