Photos from KOMEK Konya Meslek Edindirme Kursları's post

💢Sadece Tropikal Bölgede Yetişen Kakaonun Hikayesi ✳️Kakao ağaçları sadece tropikal bölgede yetişiyor. Dünya kakao ihtiyacının yüzde 75 Afrika ülkelerinden karşılanırken, geri kalan kısmının büyük çoğunluğu Latin Amerika ve Karayipler’den elde ediliyor. 📍Dünyada yetişen 3 tür ana kakao ağacı var: Criollo, Forastero, ve Trinitario. 🔸Bu ağaçların her birinin kendi lezzet özellikleri bulunuyor. 🔸Lezzetli kakao çekirdeğinin en büyük üreticisi yıllık 70 bin ton ile Ekvator. 🔸Lezzet söz konusu olduğunda; Afrika en kaliteli kakao çekirdeklerinin üretildiği yer olarak biliniyor. 🔸Türlerin tümünün kökeni Amazon ve Orinoco havzası. 🔸Kakaodan çikolatanın yanı sıra, liör, sabun, krema gibi ürünler de elde ediliyor. 🔸Olgunlaşan kakao meyveleri elle toplanır; toplama işlemi, özellikle nemli mevsimden kurak mevsime ve kurak mevsimden nemli mevsime geçerken yılda iki kez yapılabilir. Meyvelerden hemen çıkarılan taneler mayalanma işlemi için biriktirilir. 🔸Bu işlem, tanelerin temizlenmesini ve peklik verici madde miktarının azalmasını sağlar. 🔸Taze tanenin kırmızı olan rengi kahverengiye dönüşür. Bir çok aşamadan geçirmek gereklidir. 3-8 gün süren mayalanmadan sonra taneler kurutulur ve böylece piyasaya sürülebilir hale gelir.











(Feed generated with FetchRSS)

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar