FINDIK TATLISI TARİFİ

📌 Bu gün hangi tatlıyı yapsam diye düşünüyor musunuz? 💢KOMEK Aşçılık eğitimlerinde uygulanan, enfes bir lezzete sahip Fındık Tatlısı tarifi sizlerle. Afiyet olsun…☺️👍🏻 ✍🏻Malzemeler 🔹1 paket margarin (250 gr tereyağı (5 kaşık)) 🔹2 yemek kaşığı yoğurt 🔹1 çay bardağı sıvı yağ 🔹1 yumurta 🔹1 çay bardağı irmik 🔹1 su bardağı fındık 🔹1 paket kabartma tozu 🔹1 paket vanilya 🔹Aldığı kadar un ✍🏻Şerbeti için; 🔹4 su bardağı şeker 🔹1 yemek kaşığı limon suyu 🔹3,5 su bardağı su Kaynadıktan 10 dk sonra kapatıyoruz 📌YAPILIŞI Bütün malzemeleri karıştırarak kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlıyoruz. Çay tabağı büyüklüğünde açarak içine fındık koyup rulo şeklinde sarıyoruz ve irmiğimizin içinde çeviriyoruz. Daha sonra tepsimizi yağlamadan içine yerleştiriyoruz ve pişiriyoruz. 📍Not: Şerbetleme esnasında tatlı sıcak olur ise şerbet soğuk olmalı, tatlı soğuk olur ise şerbet sıcak olmalı.



(Feed generated with FetchRSS)

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar