Sultan Kebabı Tarifi

📌KOMEK Aşçı Çırağı Eğitiminden...👇🏻 Sultan Kebabı Malzemeler 3 adet yufka 1 kg tavuk göğsü 1 adet soğan 2 yemek kaşığı domates salçası 1.5 su bardağı haşlanmış bezelye 3 adet patlıcan Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı biber, kekik Beşamel sosu için malzemeler ; 2 yemek kaşığı tereyağı 1.5 yemek kaşığı un 1.5 su bardağı süt Üzeri İçin, rendelenmiş kaşar Yapılışı ; Patlıcanları alacalı soyup minik küp şeklinde doğrayıp sıvıyağda kızartıyoruz, tavukları kuşbaşı doğrayıp biraz sıvıyağ ekleyip soteleyerek suyunu salınca doğranmış soğanı ekliyoruz. Pişince salça ve baharatlarını ilave edip patlıcan ve bezelyeyi ekleyip ocaktan al Beşamel sosu için tencereye tereyağı ve un ekleyip kavur sütü ekleyip muhallebi kıvamında pişirip tuzunu atıp ocaktan al yufkayı 4 e bölüp 1 parçasına kâseye serip kenarlarından parçalar koparıp ortasına koy harçtan koyup yufkayı kapatıp Ortasına koy harçtan koyup yufkayı kapatıp tepsiye ters çevir üzerine beşamel sostan sürüp 200 pişir rendelenmiş kaşar serpip tekrar fırınlıyoruz.



(Feed generated with FetchRSS)

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar